fbpx

REAL BODIES BLIJFT GEOPEND. BEPERKTE CAPACITEIT PER UUR. BOEK NU JE TICKETS.

Welkom in de Wünderkammer,
de schemerzone tussen wetenschap en voyeurisme

Op het einde van de expo wacht een fascinerend rariteitenkabinet voor de 16+ bezoeker. Wünderkamer heet je welkom in het Anatomisch Theater. Deze nooit eerder vertoonde samenstelling komt uit een deel van de privécollectie van de familie Coolen. Dit fascinerend einde van de expo neemt je mee in een wereld die zich bevindt in de schemerzone tussen wetenschap en voyeurisme. Levensechte wassen beelden van ziekten en afwijkingen werden vroeger eerst gebruikt door medici en pas nadien zorgden ze voor de nodige nieuwsgierige blikken bij het grote publiek in circussen en rariteitenkabinetten.

Verwacht je aan een reeks wassen afbeeldingen van seksuele aandoeningen, en anatomische preparaten van misgeboorten en last but not least… een uitgebreide verzameling penissen. 

Een antwoord op de vraag wat we zo boeiend vinden aan al dat kijken, krijgen we niet, maar als toeschouwer kan je maar moeilijk ontsnappen aan de wetenschap dat het weefsel waar we deel van uitmaken zich graag verzet tegen zijn eigen vergankelijkheid. En misschien is onze kijklust wel een manier om het hoofd te bieden aan eindigheid en imperfectie. 

Of misschien zijn we gewoon allemaal een beetje voyeur. 

 

Ook al vind je vandaag alle bijzondere en extreme zaken in een vingerknip online, ze in werkelijkheid voor je zien, zorgt voor een aparte ervaring. Er volgen ongetwijfeld boeiende conversaties op het einde van je bezoek… Wij zijn benieuwd naar jouw reactie!